Vinlotteri på jobbet

Anordna ett vinlotteri på jobbet

Funderar du på att anordna ett vinlotteri på jobbet? Det är ett roligt och enkelt sätt att få till en god stämning och lite spänning på arbetsplatsen men det finns några saker som kan vara värda att tänka på innan du går vidare. Till exempel: hur ofta har du planerat att ha ett lotteri och finns det andra vinster som är lämpligare än vin?

Bestäm reglerna först

Om alla är med på att ha ett vinlotteri på jobbet kan ni tillsammans bestämma era regler. Ni kan till exempel komma fram till att alla måste ha med sig en vinflaska till jobbet sista fredagen varje månad. Om ni är tio personer som är med på att anordna vinlotteri på jobbet kommer ni ha tio vinflaskor i potten. Takläggare Norrköping och Möbelsnickare Malmö är två bolag som nyligen börjat köra med vinlotteri på jobbet! Kom överens om hur mycket vinflaskan ska kosta, till exempel mellan 60-80 kr eller 80-100 kr, om det är rött eller vitt kan man få välja själv. Finns det endast en vinnare eller fler? Det kan vara roligare om fler än en person vinner, till exempel kan vinnaren få fem flaskor medan andra- och tredjeplats får tre respektive två flaskor var. Kom fram till vad ni tycker är rimligast för er grupp.

Fixa lotteriet själv

Är det du som fått ansvaret för att fixa till månadens vinlotteri på jobbet? Gör det enkelt för dig själv. Om ni exempelvis är tio personer som kommer att delta kan du helt enkelt klippa ut tio lappar och sedan skriva förstaplats, andraplats och tredjeplats på tre av dem och lämna de andra tomma. Om du vill göra det lite roligare kan du skriva ut roliga bilder istället för att ha handskrivna lappar. Det är bara din fantasi som sätter gränserna för hur vinlotteriet ska utformas. När du samlar alla för månadens dragning kanske du vill spela dramatisk musik för att höja stämningen?

Roligt på jobbet är viktigt för ditt välbefinnande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *